[:en]

banner league of love

League of Love is a remake MV of the song Super Mario Western Show by very popular group Hyadain featuring League of Legends champions like Ahri, Draven, Darius, and Teemo in chibi version. Hyadain is very well-known for making fun of fmous titles such as Final Fantasy, Megaman, Pokemon and in this case Super Mario. The song was about why Peach keep running away from Mario and never fall for Bowser because they are both so ugly. Wanting to deliver the silly message of how a man could compete to win a girl heart (by his face or his heart) in a modern context, that’s how the idea for League of Love was born

featuring-1
teemo

TEEMO

A song about Super Mario series will not be completed without the appearance of mushroom, Teemo therefore is selected as the Mushroom guy, well mostly just being someone be beaten by the “brothers”.

AHRI

Ahri aka the Nine-Tailed Fox is picked up to be the main heroine as she is considered the most charming girl in LOL (among the members of ThunderCloud studio). Due to the transformation into chibi version, the nine tails have to be cut down into three to keep the character from being too overwhelmed

draven-1

DRAVEN

Draven aka The Glorius Executioner is Darius’s brother. Nothing is more drama than a love fight between two brother, the good thing is that Ahri decide to turn down both of them for the reason you will know after watching the video

DARIUS

Darius aka The Hand of Noxus is chosen for the role of Bowser mostly because they both have spike on the shoulder armor otherwise unlike Bowser which is the main villain in Super Mario, Darius is the mighty protector of his homeland Noxus

theTech-1

“Leage Of Love” is our 3rd animation made in UE4 thus the production workflow has been vastly improved and customized specific to UE4. In general the main software to produce raw models and animation is Maya, UE4 is however more of a hub to assemble the final scene together, which manage and take all raw assets created in Maya and put them together to create the final scene.

Being a game engine itself, UE4 also handle all the effect and real-time rendering easily which speed up our production time vastly and enable the team more time to spend on artistic improvement. One step back is that the team has to sacrifie some traditional animation technique that are not available for game yet like simulation, Maya-exclusive deformation etc, but to use Game-friendly technique only so that it can be brough into UE4. But that ‘s not really a major step back as we derive much advantage of game technique like the particle effect system, robust terrain & landscape mangement, real-time visual editor and high performance viewport, etc.

With the rise of UE4 and stylized PBR handpainted-texture style game ( Overwatch, Street Fighter V,Vein: Dark Souls, Heroes of the Storm etc), the stylized look is now widely acceptable and can be adaptable for animation. This “Leage Of Love” project is built resolving all around the technique of BPR stylized games. Character are made in handpainted-texture style with a tweak of BPR to make it look more natural under lighting condition and reflection. The whole project including background set are made using stylized PBR handpainted-texture technique. Unlike the traditional Hand-painted technique that are currently used ingame like LOL, WOW, the stylized BPR Handpainted-texture assets are affected by lighting of environment as well. There are several stylized effects added to the environment to make it more lively like the water flow, water fall, sun light streaks, ambient lighting etc . All this subtle effect enable the handpainted assets or character blend well together with handpainted background and eliminate that flat look of the traditional handpainted assets.

Director

Phung Dinh Dung

Producer

Hoang Thuy Dung

Concept Artist

Phan Thanh Truc

Duong Duy Thai

Le Hoang Nam

Animator

Tran Viet Tiep

Cao Ngoc Chau

Hoang Duc Minh

Pham Thi Duoc

Modeler/Texturer

Ha Vu Huy Duc

Phan Thanh Truc

Duong Duy Thai

Le Hoang Nam

Credit
Characters Design by Riot Game
Music by Hyadain
[:vi]
banner league of love

League of Love là tên gọi của video ca nhạc được thực hiện bởi đội ngũ Thunder Cloud Studio lấy cảm hứng từ tựa game đình đám League of Legends (Liên Minh Huyền Thoại). Với phần nền là bài hát Super Mario Western Show của nghệ sĩ Nhật Bản nổi tiếng Hyandain, League of Love có sự góp mặt của các tướng nổi tiếng trong LOL như Ahri, Draven, Darius và Teemo trong phiên bản chibi siêu dễ thương.
Hyandain là anh chàng nổi tiếng với khả năng biến những tên tuổi game lớn thành trò cười như Final Fantasy, Megaman, Pokemon và lần này là Super Mario. Bài hát Super Mario Western Show “giải thích” tại sao Peach luôn trốn tránh Mario và không bao giờ rung động trước Quốc vương Bowser vì cả hai anh chàng đều…xấu trai quá đáng. Ý tưởng của League of Love cũng từ đó mà ra, rằng trong thời nay, làm thế nào để có được trái tim người đẹp, các chàng trai sẽ phải tỉ thí bằng ngoại hình hay trái tim chân thành đây.

featuring-1
teemo

TEEMO

Bài hát về Super Mario sẽ không thể thiếu vắng sự xuất hiện của cây nấm, vì thế anh chàng Teemo được chọn để làm Chàng Nấm, đáng thương là phần lớn thời lượng chỉ làm bao cát để anh em nhân vật chính luyện tay.

AHRI

Ahri – nàng cáo chín đuôi quyến rũ nhất nhì LOL đã được các thành viên của Thunder Cloud Studio bình chọn làm “ngọc nữ” của MV. Trong quá trình “biến hình” sang dạng chibi dễ thương, chín đuôi cáo của Ahri đã được giảm xuống còn ba để giữ cho chuyển động của nhân vật khoáng đạt hơn, không bị rối.

draven-1

DRAVEN

Draven – Gã đồ tể vinh hiển trớ trêu thay lại vướng vào lưới tình người đẹp giăng sẵn để rồi đối đầu với chính anh trai Darius của mình. Điều tốt là cuối cùng thì Ahri cũng chẳng chọn ai với lý do mà chỉ tới khi xem video bạn mới hiểu.

DARIUS

Darius, được mệnh danh là Cánh tay của Noxus được chọn vào vai của Quốc vương Bowser bởi lý do cả hai cùng…có đinh trên giáp vai. Tuy vậy, trong khi Bowser là phản diện chính của Super Mario, Darius được coi như một trang anh hùng tuấn kiệt, người bảo vệ cho quê hương Noxus.

theTech-1

League of Love là sản phẩm animation thứ ba được làm bằng UE4 của Thunder Cloud Studio. Với tác phẩm này, quy trình làm việc với UE4 đã được cải tiến và tinh chỉnh rất nhiều. Phần mềm chính để dựng nên mẫu dựng và animation là Maya, UE4 được sử dụng như một trục để tập hợp các cảnh cuối (đã được dựng trong Maya) lại với nhau và dựng chúng thành sản phẩm hoàn chỉnh.

Bản thân là một công cụ game, UE4 cũng có thể sử dụng để thực hiện các hiệu ứng và real-time rendering để đẩy nhanh quá trình sản xuất giúp công việc của các artist nhẹ nhàng hơn để họ có thể sử dụng quỹ thời gian nâng cao kỹ năng chuyên môn hơn. Tuy nhiên cũng có một bước lùi khi cả đội phải loại bỏ một số kỹ thuật animation truyền thống không tương thích với game như làm biến dạng trong Maya…vv mà chỉ có thể dùng các kĩ thuật “thân thiện với game” có thể đưa vào UE4. Cần phải nói rằng đây không phải là một điều quá đáng tiếc khi chúng tôi đã tìm được cách tối ưu hóa các công cụ game như hệ thống particle effect, quản lý được địa hình và khung cảnh, căn chỉnh hiệu ứng thị giác thời gian thực và high perfromance viewport…

Với sự trỗi dậy của UE4 và các game PBR handpainted-texture style (game PBR phong cách vẽ tay, PBR – Physical Based Rendering) như Overwatch, Street Fighter V, Vein: Dark Souls hay Heroes of the Storm, phong cách stylized giờ đây đã được chấp nhận rộng rãi và đưa vào các phiên bản chuyển thể animation.
Dự án League of Love này được thực hiện nhằm giải quyết các vấn đề kỹ thuật của các game PBR stylized. Các nhân vật được dựng theo phong cách 2D với một tweak PBR tạo nên giao diện tự nhiên dưới điều kiện ánh sáng và phản xạ. Kỹ thuật áp dụng phong cách PBR handpainted-texture được sử dụng cho toàn bộ dự án bao gồm cả phần phối cảnh.
Không giống như kỹ thuật handpainted-texture truyền thống đang được sử dụng trong các game như LOL hay WOW, các sản phẩm PBR handpainted-texture chịu ảnh hưởng của cả ánh sáng môi trường. Nhiều hiệu ứng stylized được thêm vào khiến cảnh vật trở nên sinh động hơn như dòng nước chảy, thác nước, tia nắng mặt trời, ánh sáng dịu nhẹ…Tất cả những hiệu ứng tinh tế này khiến cho các nhân vật và khung cảnh xung quanh trở nên hài hòa, cũng như loại bỏ cảm giác “phẳng” thường thấy trong các sản phẩm vẽ tay truyền thống.

Đạo diễn

Phùng Đình Dũng

Sản xuất

Hoàng Thùy Dung

Concept Artist

Phan Thanh Trúc

Dương Duy Thái

Lê Hoàng Nam

Animator

Trần Việt Tiệp

Cao Ngọc Châu

Hoàng Đức Minh

Phạm Thị Được

Modeler/Texturer

Hà Vũ Huy Đức

Phan Thanh Trúc

Dương Duy Thái

Lê Hoàng Nam

Credit
Thiết kế nhân vật bởi Riot Game
Âm nhạc Hyadain
[:]